Site logo

Categorie: Bezoekers

okt 10
Die Michelin sterren… hoe werken ze eigenlijk?

Michelin Sterren De Michelin gids is al tijden lang dé referentie voor het betere restaurant maar hoe doen ze dat nu met die sterren? Van banden naar restaurants   Oorspronkelijk was het de bedoeling om de auto- en bandensector aan te zwengelen door een gids op de markt te brengen die alle reiswaardige bestemmingen in […]

apr 06
Hoe kies je de juiste fles wijn op restaurant? (Als je niets van wijn kent)

Ben jij ook altijd overweldigt als je de wijnkaart op restaurant toegestopt krijgt? Heb je geen idee wat je moet kiezen of ben je bang om een slechte keuze te maken? Met onderstaande tips helpen we je alvast op weg.   Stel, je bent aan het lunchen en wilt graag een goede indruk maken op […]

jul 26
Hoe je barverkopen een boost geven? Hier alweer een aantal nuttige tips.

Boost je bar De bar is een onmisbaar element in je zaak, en hiernaast wordt het constant onderschat. In veel zaken is de toog enkel een plek waar mensen wachten tot hun tafel beschikbaar is. De waarheid is eigenlijk dat de bar een magische plek kan zijn, en dus ook heel winstgevend. Uiteraard mits enkele […]

jul 19
Gezonder door het leven gaan? Hier zijn enkele tips!

Zijn er weer een aantal zomer-kilootjes bijgekomen door de zomerdagen? Geen tijd om die weg te werken in de sportschool? Heb geen vrees, Restaurant België is er voor jou! Weet je.. Bij ons staat er maar één ding centraal.. En dat ben jij. Onze honger is immers pas gestild wanneer jij gelukkig bent. In de […]

jul 07
Superfoods, hoe zit dat nu?

Superfood Haal het beeld van een vliegende hamburger met een cape maar al uit je hoofd, want de naam moet natuurlijk niet letterlijk genomen worden! Al sinds dat we kleine peutertjes waren wordt ons verteld dat het belangrijk is om gezond te eten. ‘Eet elke dag 2 à 3 stuks fruit, en zorg er altijd […]

jun 08
Weet jij wat de duurste koffie wereldwijd is? en waarom deze zo duur is?

Kopi Loewak Het duurste kopje koffie dat je ter wereld kan bestellen is genaamd ‘Kopi Loewak’, de koffiebonen zelf zijn eigenlijk niet duur, ook de verpakking is niet zo speciaal,… De stevige prijs van 500 dollar per kilo komt vooral door het eigenaardige productieproces. Loewak Kopi is Indonesisch voor koffie, Loewak is de naam van […]

mei 22
De verschillende Gin soorten

Enkele dagen geleden hebben we bericht over hoe je zelf Gin kan maken. Vandaag leggen we de verschillen even voor je uit. De 4 (en misschien zelfs) 5 soorten Gin Gin is de laatste jaren sterk aan populariteit toegenomen en is ondertussen één van de meest gedronken alcoholische dranken op de wereld. Maar wat de meesten […]

mei 16
Glutenvrij eten: wat houdt dat in?

We horen het steeds meer en meer: glutenvrij eten? Veel mensen zijn niet op de hoogte wat hier juist de oorzaak van is, wat de gevolgen zijn en wat dit juist inhoudt. Anderzijds zijn er ook genoeg restauranthouders die met hetzelfde probleem kampen. Via dit artikel willen we jullie graag even schetsen wat glutenvrij eten […]

mei 16
Zelf Gin maken, hoe begin je hier nu aan?

De meeste mensen weten niet dat Vodka en Gin hun leven op dezelfde manier beginnen. Je kan bijna zeggen dat Gin hetzelfde is als Vodka met een smaakje aan. Maar klopt dit wel? Wat is Gin nu exact? Gin is eigenlijk een redelijk neutrale alcoholische drank die op smaak wordt gebracht door er verschillende kruiden aan […]

mei 11
Gault&Millau organiseert tweede Culinary Innovators Awards

Vorige maandag organiseerde Gault&Millau voor het tweede jaar op rij de Culinary Innovators Awards. Tijdens deze awardshow werden negen verschillende prijzen uitgedeeld aan de meest innovatieve culinaire persoonlijkheden en organisaties van afgelopen jaar. Bekende namen zoals Quique Dacosta, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Roger Van Damme en verscheidene andere internationale namen kwamen langs en werkten voor […]