Site logo

Gezonder door het leven gaan? Hier zijn enkele tips!

Zijn er weer een aantal zomer-kilootjes bijgekomen door de zomerdagen? Geen tijd om die weg te werken in de sportschool? Heb geen vrees, Restaurant België is er voor jou!

Gezonder door het leven gaan? Hier zijn enkele tips!

Weet je.. Bij ons staat er maar één ding centraal.. En dat ben jij. Onze honger is immers pas gestild wanneer jij gelukkig bent. In de meeste gevallen leidt gezonder leven ook naar gelukkiger leven. Hier volgen enkele tips die wij jou meegeven, die je zullen helpen het leven gezonder te bewandelen!

1. Begin je dag al gezond

Je hebt het waarschijnlijk al meer dan honderd keer gehoord, maar het is effectief de waarheid! Je ontbijt is het belangrijkste van de dag. Dit bezien wij eigenlijk op twee manieren:

  • Het ontbijt voorziet je lichaam van de energie die het nodig heeft om het grootste deel van de dag te doorstaan. Met andere woorden is dit dus de maaltijd waarin het meeste gevarieerd moet worden in voedingsstoffen. Het is meestal tijdsnood ‘s ochtends dat het moeilijk maakt. Zo is het veel gemakkelijker om snel voor je gaat werken een boterham met choco te smeren voor je vertrekt, dan dat je eerst nog een uitgebreide maaltijd moet gaan prepareren. Dat snappen we zeker! Maar wat er dan eigenlijk gebeurt is dat je je lichaam enkel laat ‘draaien’ op koolhydraten en suiker, wat dus veruit niet genoeg is.
  • Als je ‘s ochtends al gezond begint, is de kans hoger dat je dit in de loop van de dag zal blijven volhouden. Dit werkt ook omgekeerd! Als je steeds in gedachten hebt dat je gezonder wilt eten, en je begint je dag met een ‘zonde’, dan ga je gedurende de dag ook veel gemakkelijker toegeven aan al dat lekkers.

2. Gebruik superfood als supplement in je voeding

Het fenomeen ” superfood ” hebben we grondig besproken in ons vorig artikel:

Gezonder door het leven gaan? Hier zijn enkele tips!

Superfood kan je perfect (en heel lekker zelfs) verwerken in zowel je ontbijt als tussendoortjes. Omdat ze zo veel verschillende voedingsstoffen bevatten, geraak je ook heel snel – en heel gezond – voldaan. Een snelle Mars of Snickers tussendoor is heel gemakkelijk, maar dit kan je controle over de dag ook heel makkelijk verloren laten gaan.

3. Vind het perfecte tijdstip om ‘s avonds te eten

We kennen ze allemaal in onze vrienden/kennissengroepen.. Mensen die volgens jou te vroeg, of net te laat dineren. Dit fenomeen blijkt eigenlijk positief, en normaal te zijn. Een basisbeginsel van gezond leven is je eigen lichaam kennen, en dit omvat ook weten wanneer het juiste tijdstip is dat jij je maaltijden consumeert.

Zo kan jij bijvoorbeeld ondervinden dat als je om 18u eet, je diezelfde avond nog een hongertje krijgt en moet beginnen snacken. Elke dag experimenteren met het tijdstip van het eetmoment zal ervoor zorgen dat jij weet wanneer je voor de rest van de avond voldaan zal zijn!

4.Ga nooit met honger naar de supermarkt

Iedereen maakt het wel geregeld mee, maar je hebt er misschien nog niet bij stil gestaan.. Met honger of voldaan naar de supermarkt gaan zorgt voor een opmerkelijk verschil in aankopen!

Gezonder door het leven gaan? Hier zijn enkele tips!

Wat is dat verschil dan juist, hoor ik je denken?

Wel.. Als je honger hebt heb je uiteraard zin om te eten, en dan ga je in de supermarkt heel snel geneigd zijn om voeding te nemen waar je op die moment zin in hebt.. De kans is groot dat dit lekker ongezonde voedingsmiddelen zijn! Met een voldaan gevoel ga je veel rationeler door de winkel kunnen wandelen, en heb je veel meer oog voor gezondere producten.

5. Creëer een routine van gezonde voeding in je huishouden

Je gaat heel voldaan naar de supermarkt, geen hongertje meer.. Je koopt een mooie voorraad gezonde voedingswaren, en je bent weer voor een tijd gesteld! Super! Weliswaar begin je na een tijd door je voorraad te geraken.. Het is weer tijd om naar de winkel te gaan.

Als de producten die je in huis hebt al gezond zijn, ga je automatisch eerder de neiging hebben om die terug te gaan bijvullen. En zo ga je met een doel naar de supermarkt, en deze is gezonde voeding!

Op deze manier zorg je eigenlijk voor een routine van gezonde producten in je huishouden, en routines ga je niet gemakkelijk doorbreken!

6. Allow yourself a cheat moment!

Het concept ‘cheat day‘ is een waar discussiepunt onder de gezondheidsdeskundigen. Terwijl sommigen zeggen dat ‘een dag zondigen’ ervoor kan zorgen dat je heel snel terug in je oude gewoontes zal vallen, zijn er anderen die zeggen dat het net helpt om je gezondheidsplan vol te houden.

Wij gaan ermee akkoord dat een hele dag eten wat je wilt voor hervalling kan zorgen. Daarom vinden wij een ‘cheat moment’ iets realistischer. Je doet heel de week je best om gezonder te leven, dat wil je natuurlijk niet in één dag omver gooien.. Maar je mag er toch wel voor beloond worden zeker!

Kies gewoonweg één moment in het weekend uit waarin dat jij eventjes geniet.. en de remmen loslaat, je hebt het verdiend! Als je in de week kan uitkijken naar die moment, ga je ook veel gemakkelijker afblijven van al die lekkernijen.

Gezonder door het leven gaan? Hier zijn enkele tips!

7. Voor je cheat moment kan je altijd terecht bij ons 😉

Het moest er nog van komen he! Je had toch niet gedacht dat we in dit artikel onze diensten niet gingen promoten?

Van je cheat moment moet je genieten.. Waarom zou je dit niet op restaurant doen? Kijk in de loop van de week al eens rustig tussen ons assortiment van gezonde restaurants, en ik ben er zeker van dat jij je ‘goesting’ zal vinden. Hier kan je dan ook heel de week naar uitkijken!

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment