Site logo

Die Michelin sterren… hoe werken ze eigenlijk?

Michelin Sterren

De Michelin gids is al tijden lang dé referentie voor het betere restaurant maar hoe doen ze dat nu met die sterren?

Die Michelin sterren... hoe werken ze eigenlijk?

Van banden naar restaurants

 

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de auto- en bandensector aan te zwengelen door een gids op de markt te brengen die alle reiswaardige bestemmingen in Frankrijk beschreef en beoordeelde. Toen de gids voor het eerst op de markt kwam in 1990 werd hij verspreid onder alle 3000 Fransen die toen al een auto hadden. Het was dus de bedoeling om meer mensen op de baan te krijgen en ze langere afstanden te laten reizen, zo zouden er snel meer auto’s en autobanden verkocht worden.

In dat opzicht is het eigenlijk wel logisch dat de betekenis van de sterren gelinkt zijn aan de afstand die je ervoor moet overbruggen:

Een ster: ‘een uitstekende keuken in zijn categorie’.
Twee sterren: ‘een verfijnde keuken die het omrijden waard is’.
Drie sterren: ‘uitzonderlijke keukens die een speciale reis verdienen’.

Uiteraard wordt er vandaag met zeer veel factoren rekening gehouden voor men een restaurant één van de drie opties zal toekennen maar oorspronkelijk diende de ‘Guide Michelin’ dus vooral om zo veel mogelijk autobanden te verkopen. Ik vraag me af of die gerenommeerde chefs dan ook elk jaar een setje banden krijgen, lijkt me wel eerlijk…

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment