Welk land heeft het beste eten?

Welk land heeft het beste eten?

Ben jij ook altijd geïnteresseerd geweest in de verschillende culturen op vlak van eten? Hieronder staan de 10 keukens die wij het beste vinden. Lees verder en ontdek het eten van de verschillende landen.

10. De Verenigde Staten

America weet hoe je goed eten kan klaarmaken.

Welk land heeft het beste eten?

Dit kan zijn omdat de meeste van de populaire voedingsmiddelen in de VS afkomstig zijn uit een ander land. De pizza is Italiaans. Frieten zijn Belgisch. Hamburgers en knakworsten? Waarschijnlijk Duits. Maar in de keukens van de Verenigde Staten zijn ze verbeterd en voegen ze dingen toe, om wereldwijd iconen te worden voor voedselliefhebbers overal.

Verwaarloos ook de Amerikaanse gerechten van eigen bodem niet. Er zijn traditionele dingen zoals mosselvissoep, limoentaart en Cobb-salade, en vooral de locavore-beweging van modern Amerikaans eten, opgestart door Alice Waters. Deze promotie van eco-bewustzijn in de eetcultuur wordt vandaag uitgevoerd door Michelle Obama.

Een aanrader is het restaurant Ellis Gourmet Burger. Hier kan je terecht voor heerlijke Amerikaanse hamburgers.

Gerechten die je zeker moet uitproberen als je ooit in de VS bent:

Cheeseburger – een perfect voorbeeld van goede dingen groter maken.

Chocoladekoekje – de wereld zou iets minder bewoonbaar zijn zonder deze Americana-klassieker.

9. Mexico

Als je de rest van je leven alleen het voedsel van één land mocht eten, zou het een goede keuze zijn om Mexico te kiezen. De keuken van het Meso-Amerikaanse land heeft een beetje van alles – je zult je nooit vervelen.

Welk land heeft het beste eten?

Tussen de enchiladas en de taco’s en de helados en de quesadillas vind je de pittigheid van Griekse salades en de rijkdom van een Indiase curry; de hitte van Thais eten en snacks zoals tapas die je met je handen kan eten. Het is ook het centrale station voor nutritionele superfoods. Al die avocado, tomaat, limoen en knoflook met bonen en chocolaatjes en pepers die in het eten zitten, zijn rijk aan antioxidanten en goede gezonde dingen. Het is echter niet gezond. Het smaakt als een feest in je mond.

La Taqueria is, zoals je kan afleiden aan de naam, een Mexicaans restaurant. Ben je benieuwd hoe Mexicaans eten smaakt? Breng dan zeker eens een bezoekje!

Gerechten die je niet kan overslaan als je naar Mexico gaat:

Mole – oude saus gemaakt van chili pepers, specerijen, chocolade en magische beweringen.

Tacos al pastor – de varkensvlees-taco, een mix van het pre- en post-Colombiaanse.

Tamales – een oud Maya-gerecht van masa gekookt in een bladverpakking.

8. Thailand

Straateten is een Thaise attractie. Blader door een Thais kookboek en het zal moeilijk worden om een ​​ingrediëntenlijst te vinden die niet een pagina lang is. De combinatie van zoveel kruiden en specerijen in elk gerecht produceert complexe smaken die op de een of andere manier samenkomen als orkestmuziek. Bij Thais past pittig, zuur, zout, zoet, taai, knapperig en glad in één gerecht.

Welk land heeft het beste eten?

Met invloeden uit China, Maleisië, Indonesië, Myanmar en een koninklijke culinaire traditie is de Thaise keuken de beste van vele werelden. Het beste deel over het eten van Thais eten in Thailand is echter de gastvrijheid. Zon, strand, service met een glimlach en een plastic zak vol met tam tam – dat is het goede leven.

Op zoek naar een klassevol Thais restaurant? Sombat Thai Cuisine is wat je zoekt!

Gerechten uit Thailand die je zeker eens gegeten moet hebben:

Tom yam kung – een geweldig feest voor de mond. De bloemige tonen van citroengras, de aardachtige laos, de frisheid van de kaffir-limoenblaadjes en de hitte van de pepers.

Massaman-curry – een Thaise curry met islamitische roots.

Som Tam – de populaire groene papajasalade is zuur, extra gekruid, zoet en zout. Het is de beste Thaise smaak.

7. Griekenland

Reizen en eten in Griekenland voelt als een glossy tijdschrift dat tot leven komt, maar dan zonder de Photoshop. Zoals de blauwe zeeën en witte gebouwen, zijn de Kalamata-olijven, feta-kaas, de kleurrijke salades en geroosterd vlees standaard allemaal perfect.

Welk land heeft het beste eten?

Het geheim? De glinsterende olijfolie. Gave van de goden, olijfolie is misschien wel de grootste export van Griekenland, en beïnvloedt de manier waarop mensen over de hele wereld denken over voedsel en gezonde voeding. Eten in Griekenland is ook een manier om geschiedenis te consumeren. Een hap van dolma of een slurp van linzensoep geeft een klein voorproefje van het leven in het oude Griekenland, toen ze werden uitgevonden.

Bij restaurant Morfo kan je altijd terecht voor Griekse gerechten.

Lekkere Griekse gerechten om eens te proeven:

Olijfolie – gesprankeld op ander voedsel, of brood hierin gedopt, is bijna net zo gevarieerd als wijn in zijn smaken.

Spanakopita – maakt spinazie smakelijk met zijn feta-kaasmengsel en schilferige banketbakkersbedekking.

Gyros – ‘s avonds laat dronken eten zou niet hetzelfde zijn zonder de pitabroodjes met gebraden vlees en tzatziki.

6. India

Wanneer een keuken specerijen gebruikt in zo’n overvloed dat vlees en groenten een bijzaak lijken, weet je dat je te maken hebt met koks die zich toeleggen op smaak. Er zijn geen regels voor het gebruik van kruiden, zolang het maar iets heerlijks oplevert. Hetzelfde kruid kan smaak toevoegen aan hartige en zoete gerechten, of kan soms alleen worden gegeten – venkelzaad wordt als een verfrissend verjongend spijsverteringshulpmiddel aan het einde van de maaltijd genuttigd.

Welk land heeft het beste eten?

En elk land dat erin slaagt om vegetarisch eten altijd lekker te maken, verdient zeker een soort Nobelprijs. De regionale variëteiten zijn enorm. Er is Goa’s zeevruchten, er is de wazwan van Kasjmir en de kokosnootachtige rijkdom van Kerala.

Echte aanraders voor als je naar India gaat:

Dal – India is erin geslaagd om gekookte linzen opwindend te maken.

Dosa – een pannenkoek gevuld met iets van kaas tot pittige groenten, perfect voor lunch of diner.

Chai – niet iedereen houdt van koffie en niet iedereen houdt van gewone thee, maar het is moeilijk om chai te weerstaan.

5. Japan

Japanners passen dezelfde precisie toe op hun voedsel als op hun engineering. Dit is de plek waar tirannieke sushi-meesters voortkwamen die hun personeel en klanten doen beven van verblinding.

Je kunt een royale multicourse kaiseki-maaltijd krijgen die de seizoenen presenteert in een spreiding van visuele en culinaire poëzie. Of neem plaats aan een draaiende sushi-transportband voor een solo-feest. Of pak iets willekeurigs en eerder onbekend in uw gastronomisch lexicon op uit de gekoelde schappen van een supermarkt. Het is onmogelijk om slecht te eten in Japan.

Welk land heeft het beste eten?

Bij restaurant Dim kan je heerlijke Japanse gerechten eten.

Enkele topgerechten die je in Japan kan eten:

Miso-soep – toont een aantal van de fundamentele smaken van Japans eten, eenvoudig en gezond.

Sushi en sashimi – wie wist dat rauwe vis op rijst zo populair kon worden?

Tempura – de perfectie van frituren. Nooit vettig, het beslag is dun en licht als een knapperig weefsel.

4. Spanje

Spanje, het land waar de dag van mensen bestaat uit eten en drinken, dan slapen, dan twee uur werken, dan eten en drinken. Viva Espana, dat land wiens hedonistische eetcultuur waarvan we allemaal stiekem wensen dat van onszelf was. Al die bar-bezoeken en tapas-eten, de minimale werking, het om 9 uur ‘s avonds dineren – dit is een cultuur gebaseerd op, rond en soms zelfs binnen eten.

Welk land heeft het beste eten?

De Spanjaarden maken eten op de manier waarop ze flamenco dansen, met ongebreidelde passie. Ze smullen snacks gedurende de dag met tussenpozen van grote maaltijden. Van de vruchten van de Middellandse Zee tot de buit van de Pyreneeën, van de saffraan en komijntonen van de Moren tot de waanzinnige moleculaire experimenten van Ferran Adria, Spaans eten is tijdloos en toch avant garde.

Sava Mechelen is een restaurant dat Spaanse gerechten klaarmaakt en voorschotelt voor haar gasten. Het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Enkele Spaanse heerlijkheden:

Jamon Iberico – een heel gezouten hamkop meestal gesneden door het vast te klemmen in een houten standaard als een middeleeuws ritueel.

Churros – ‘s werelds beste versie van zoet gefrituurd deeg.

3. Frankrijk

Als je een van die mensen bent die niet van eten houdt omdat “er meer in het leven is dan eten” – bezoek dan Parijs. Het is een stad die berucht is om zijn onschuldige inwoners, maar ze geloven allemaal in het belang van goed eten. Lunchpauzes van twee uur voor driegangendiners zijn geweldig.

Hele vakanties van twee weken zijn gericht op het verkennen van combinaties van wijnen en kazen in het hele land. De nuchtere keuken zal diegenen verbazen die de Fransen beschouwden als ‘s werelds snobs van voedsel (het is immers de geboorteplaats van de Michelin-gids). Cassoulet, pot au feu, steak frites zijn onthullend wanneer je deze eet in de juiste bistro.

Welk land heeft het beste eten?

Ken je geen goed Frans restaurant? Ga dan eens eten bij Vin d’Ou.

Franse delicatessen die je moet uitproberen:

Escargot – crediteer de Fransen voor het veranderen van slordig, tuindierend ongedierte in een delicatesse. Enorm respect om ze ook geweldig te laten smaken.

Macarons – zoals eenhoornvoedsel. In feite lijkt alles van een patisserie in Frankrijk uit suiker, sprookjesstof en de dinerwensen van kleine meisjes te zijn gemaakt.

Baguette – het eerste en laatste wat je in Frankrijk wilt eten. De eerste beet is transformationeel, de laatste zal vol verlangen zijn.

2. China

De mensen die elkaar begroeten met “Heb je al gegeten?” zijn aantoonbaar het meest voedsel-geobsedeerd ter wereld. Voedsel is in de tumultueuze geschiedenis een vorm van escapisme voor de Chinezen geweest.

De Chinese ondernemersgeest en waardering voor de fijne kneepjes van soberheid – de mensen zijn goedkoop, sluw en eetlustig – resulteren in een van de dapperste stammen van eters ter wereld. Maar de Chinezen koken en verkopen niet zomaar alles, ze laten het ook geweldig smaken.

Welk land heeft het beste eten?

China is de plaats om naartoe te gaan om continu verbaasd te zijn van het eten. “Kun je dat eten?” wordt het dagelijkse refrein van de onverschrokken voedselliefhebber. De regionale keukens in China zijn zo gevarieerd dat het moeilijk te geloven is dat ze uit dezelfde natie komen. Het is geen voedselcultuur die je gemakkelijk kunt samenvatten, behalve dat je altijd nog een tweede portie wilt.

Bij Cuichine kan je lekkere Chinese gerechten eten.

Gerechten die je niet mag missen als je in China bent:

Zoet en zuur varkensvlees – een schuldig plezier dat verschillende vormen heeft aangenomen.

Dim sum – een grootse traditie van Hong Kong tot New York.

Gebraden speenvarken en Pekingeend – wonderen van verschillende stijlen van ovens overgenomen door Chinese chefs.

Xiaolongbao – ongelooflijke verrassingen met soep. Hoe kunnen ze met die knoedelhuid al die hete bouillon bijeen houden?

1. Italië

Italiaans eten heeft al eeuwenlang smaakpapillen over de hele wereld in de maling genomen, met zijn pittige tomatensauzen, die slimme dingen die ze doen met tarwebloem en desserts die in feite voertuigen voor room zijn. Het is allemaal zo eenvoudig. Koop wat noedels, neem wat olijfolie, neem wat knoflook, misschien een tomaat of een plakje spek. Bam, je hebt een feest op een bord. En het is allemaal zo gemakkelijk om te koken en te eten.

Welk land heeft het beste eten?

Van de kaasachtige risotto’s tot het knapperige gefrituurde vlees, de Italiaanse keuken is een compendium van publieksvriendelijke comfortvoedsel. Veel mensen hebben het bij hen thuis verwelkomd, vooral voor beginnende koks. Daarin ligt het echte genie – Italiaans eten is ieders eten geworden.

Bij Restaurant Il Capriani kan je Italiaanse specialiteiten eten in een prachtige setting. Pure gerechten met verse ingrediënten staan daarbij centraal: van ovengebakken pizza’s en traditionele pasta’s tot een mediterraans stukje vlees of vis – klaargemaakt door een echte Italiaanse chef.

Lekkernijen uit Italië die je gegeten moet hebben:

Ragu alla bolognese (spaghetti bolognaise) – ‘s werelds bekendste “ik kan niet beslissen wat ik moet kiezen” eten.

Pizza – verbijsterend eenvoudig maar toch gerecht. Hoofdvoedsel van bachelors en studenten.

Italiaanse stijl salami – de tweede alleen voor sigaretten als een bron van verslaving.

Koffie – cappuccino is voor het ontbijt? Laat maar. We willen het de hele dag en de hele nacht.

 

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up