21 kooktips die je leven helemaal zullen veranderen

21 kooktips die je leven helemaal zullen veranderen

  1. Gebruik 2 bokalen om een maïskolf af te maaien zonder dat er overal korrels vliegen.
    Wikkel een schaaltje in een papieren handdoek (om te voorkomen dat het wegglijdt) en plaats het ondersteboven in een grote kom.
  2. Snijd onmiddellijk een kop ijsbergsla door deze op een snijplank te slaan.
  3. Pasta vooraf weken en het zal in ongeveer 60 seconden garen.
    Klinkt raar, maar het werkt! Week de pasta in water in een afgesloten zak voor een paar uur of ‘s nachts. Dan kun je het super super snel koken in kokend water of voeg je het gewoon toe aan een hete saus in een pan en laat het daar afkoelen.
  4. Gebruik (voorzichtig) een heel scherp mes om de pit uit je avocado te halen.
    Het is het veiligst om de avocado eerst op de snijplank te leggen.
  5. Snijd avocado’s recht in de schil om nette blokjes te maken.
    Schep de stukjes dan met een lepel uit.
  6. Leg een theedoek of vochtig keukenpapier onder je snijplank om te voorkomen dat het wegglijdt en wiebelt.
  7. Gebruik een lepel om je kiwi langs binnen uit te schillen.
    Snijd de uiteinden van de kiwi af en schuif de lepel onder de schil rond de kiwi.
    21 kooktips die je leven helemaal zullen veranderen
  8. Rasp bevroren boter recht in het deeg voor een snelle, gelijkmatige verdeling.
    Dit is geweldig voor taart, koekjes en alles waar u boter snel wilt opnemen terwijl het nog koud is.
  9. Houd cherrytomaatjes tussen twee plastic deksels om ze allemaal tegelijk te snijden.
  10. Carameliseer uien in de helft van de tijd met een beetje bakpoeder.
  11. Doe een korenaar in de microgolf en het zal recht uit de schil vallen
  12. Rasp gember met een kaasrasp in plaats van hem fijn te maken.
    Je kunt de gember eerst invriezen om hem stevig en gemakkelijk te raspen.
  13. Smeer je kaasrasp in met non-stick spray voor het schoon en gemakkelijk versnipperen.
  14. Doe citroenen in de microgolf om er meer sap uit te kunnen persen.
    Door 15 of 20 seconden citrus te schillen, worden koolhydraten in het fruit afgebroken en wordt maximale liquiditeit bevorderd.
    21 kooktips die je leven helemaal zullen veranderen
  15. Schil een heel teentje knoflook door deze heel hard te schudden.
  16. Gebruik een appelsnijder om snel aardappelen in perfecte partjes te snijden.
    Een van die dingen waarvan je niet kunt geloven dat je er niet aan hebt gedacht.
  17. Het is niet nodig om aardappelen te schillen voordat ze worden gekookt; de schil zal gewoon afglijden als ze gaar zijn.
    Breng ze over naar een ijsbad als ze klaar zijn met koken en draai de schil dan los met je handen.
    21 kooktips die je leven helemaal zullen veranderen
  18. Bevries vlees om het gemakkelijker te maken om te roosteren voor roerbakgerechten en stoofschotels.
  19. Ontpit kersen met een paperclip.
  20. Klop room door het in een glazen pot te schudden.
    En als je lang genoeg blijft schudden, kun je helemaal tot boter geraken!
  21. Schil veel gekookte eieren tegelijk door ze in de pot te schudden.
    De eierschalen raken stuk en glippen dan weg als je ze afspoelt. Je kunt ook proberen de eieren te schudden in een gesloten Tupperware-container.

Comments

Add a comment

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment
    keyboard_arrow_up