Site logo

Het geheim achter de perfecte toast: je diepvriezer!

Het geheim achter de perfecte toast: je diepvriezer!

Liefhebbers van toast, ik heb een bescheiden voorstel voor je: doe geen moeite met slecht brood. Zeg vaarwel tegen zoete, donzige, lichtgewicht toast, het soort dat onder een botermes neerknijpt of ineenstort onder een deken van jam.

Haal gewoon de goede dingen, het beste brood dat je kunt kopen, bij voorkeur handgemaakte broden met stevige korstjes en zachte kruimels, doordrenkt van de smaken van gisting. Het is duurder en dat is geen kleinigheid. Maar in tegenstelling tot sommige andere items waarvoor je misschien meer betaalt, is goed brood een beetje extra waard.

Houd het dan altijd bij de hand. Ik zou willen beweren dat de beste manier om brood te bewaren niet is om het in folie, plastic / bruine papieren zakken of een kussensloop te wikkelen of het in de broodtrommel te bewaren. De beste manier om brood te bewaren is door het in de diepvriezer te leggen – in sneedjes.

Het geheim achter de perfecte toast: je diepvriezer!

Het snijden is hier cruciaal. Broodbakkers thuis weten dat een ongesneden heel brood ongelooflijk goed bevriest.

Maar als je het ontdooit, repliceer je het probleem van een heel vers brood uit de oven: tenzij je een super groot gezin hebt, is het een race om het op te eten voordat het oud wordt.

Sneetjes van goed brood in de vriezer daarentegen, kwalificeren zich praktisch als gemaksvoedsel: één portie en altijd klaar, de basis van een luxueus eenvoudig ontbijt, een bevredigende lunch, een herstellende snack, een ontspannen avondmaal. En omdat je je sneetjes in de vriezer hebt bewaard, degraderen ze niet in de snelle en vieze soort van gesneden brood dat nog bij kamertemperatuur wegkwijnt.

Dit is wat je zou kunnen doen: als je een verleidelijk brood ziet, koop je het, neem je het mee naar huis, begin je te snijden en snijd je ongeveer de helft van het brood in dikke broodroosterklare plakjes. Stop dan de stukjes in een plastic ritszak en gooi ze in de vriezer. (Halve bagels werken ook goed.)

Als je dan een stuk toast wil, pak je een plakje uit de vriezer en doe je het direct in de broodrooster. Professionele bakkers mogen blancheren, maar ik denk dat de resultaten bijna net zo goed zijn als het roosteren van een plakje van een dagbrood op de toonbank.

Het geheim achter de perfecte toast: je diepvriezer!

Je hebt geen bepaald type broodrooster nodig. Maar je moet voor je vriezer periodiek denken. Je wilt niet alleen brood in de steek laten en verbranden in een broodrooster nadat je het uit de diepvriezer hebt gehaald, hoewel de verwaarloosde plakjes nog steeds werken, zelfs als de geroosterde textuur niet zo goed zal zijn. Wat je ook doet, sleep de magnetron hier niet in, hoe diep het brood ook is ingevroren. Dit is tussen jou, de vriezer en de broodrooster.

Houd in gedachten dat hoe verser je brood is wanneer het in de vriezer gaat, hoe beter je resultaten zullen zijn. Dus schat in hoeveel sneetjes brood je vers wil eten, en gewoon de rest bevriezen. Je zou het zelfs allemaal tegelijk kunnen invriezen, een formidabele voorraad toast voor het geval het verlangen toeslaat.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment