Site logo

Het anti-verouderingsproduct dat tegenwoordig overal in zit

Het anti-verouderingsproduct dat tegenwoordig overal in zit

Wat is collageen en is het echt het geheime ingrediënt voor een egale huid, glanzend haar en sterke nagels?

Collageen schoonheidsproducten, collageendranken, collageenpoeder, collageen-eiwitrepen, collageenchocolade – wat is collageen eigenlijk en waarom voelt het alsof het tegenwoordig allemaal in je gezicht zit? Natuurlijk, de injecteerbare soort bestaat al heel lang, maar nu zien we het zoemende anti-verouderingsproduct in actuele vorm bij de schoonheidssalon en de drogisterij en in eetbare vorm overal op menu’s. Het wordt zelfs aangeboden in lattes  in coffeeshops. Wat geeft? Blijft collageen de hype echt waarmaken?

Het anti-verouderingsproduct dat tegenwoordig overal in zit

Collageen is een belangrijk bindweefsel (het is de meest voorkomende proteïne in ons lichaam!) In ons haar, huid, nagels en gewrichten en het werken met extra collageen in uw dieet kan mogelijk helpen om deze onderdelen nog sterker te maken. Veel van de collageenproducten die er zijn, beweren dat ze je haar langer laten groeien, je nagels sterker maken en je een gezonde, stralende huid geven. Wie wil dat niet? Hoewel veel van deze bovengenoemde producten en claims niet zijn goedgekeurd door de FDA, tonen sommige onderzoeken aan dat het toevoegen van collageen aan uw dieet enkele van die dingen kan helpen verbeteren. (In redelijkheid natuurlijk.)

Dit is vooral belangrijk als je ouder wordt, te beginnen rond je 20ste en 30ste, omdat je natuurlijke collageenproductie begint te vertragen. Als gevolg hiervan begint je gezondheid van je haar, huid en nagels te lijden, dit betekent: rimpels, cellulitis, trager spierherstel, gewrichtspijn en meer. (Stress en ziekte, evenals te veel tijd doorgebracht in de zon of roken, kan ook de productie van collageen in het lichaam vertragen.)

Het anti-verouderingsproduct dat tegenwoordig overal in zit

Hier zijn een paar dingen om te weten als het gaat om collageen:

  • Als je een uitgebalanceerd dieet met dierlijke eiwitten (zoals rundvlees of vis) eet, krijg je waarschijnlijk al de juiste hoeveelheid collageen. Dit is de beste manier omdat veel van de resultaten van collageensupplementen nog niet wetenschappelijk zijn bewezen en ze behoorlijk duur kunnen worden.
  • Als je geen dierlijke eiwitten eet en je dieet voornamelijk op basis van planten is, probeer dan collageen-supplementen aan je dieet toe te voegen. Deze supplementen zijn te vinden in poedervorm, zoals van Vital Proteins of in smaken zoals Chocolate Coconut van Primal Kitchen, proteïnebars, chocolaatjes en drankjes in je plaatselijke health food-winkel , Whole Foods of op Amazon.
  • Om de anti-verouderingsresultaten van uw collageen-supplementen te maximaliseren, moet je een diëtist of een medische professional raadplegen. Ze zullen je namen geven van hoogwaardige collageensupplementen.
  • Beenbouillon is ook van nature rijk aan collageen en een geweldige manier om de inname van collageen te stimuleren. Maak er zelf een of ga naar de winkel voor degenen met interessante smaken.
  • Als je kiest voor de poederversie, werk het dan in een smoothie of een Griekse yoghurt. Soms kan het een enigszins visachtige nasmaak hebben, dus je zou het misschien willen toevoegen aan iets dat al een sterke smaak heeft om dat te maskeren.
  • Om je te helpen de natuurlijke productie van collageen in je lichaam te verbeteren, moet je vasthouden aan enkele van de klassieke anti-verouderingswijsheid: Vermijd roken, bezuinigen op drinken, zonnebrandcrème gebruiken en voldoende slapen en sporten.
  • Dermatologen en medische professionals stellen nog steeds de doeltreffendheid van collageensupplementen ter discussie als het gaat om anti-aging, doordat er niet genoeg officiële studies tot nu toe zijn gedaan. Wanneer collageen oraal wordt ingenomen en je lichaam het verteert, wordt het afgebroken in de maag en bereikt het je huid niet.

 

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment