Site logo

De BBQ Trends voor 2017? Wij sommen ze even op :

De zon begint te schijnen dus we vonden dat het tijd werd voor wat BBQ nieuws. BBQ is meer dan simpelweg een lap vlees op het vuur gooien en afwachten. Je kan er ongelooflijk gevarieerde gerechten op klaar maken, we durven zelfs zeggen dat het een kunst is om elk stukje vlees perfect te grillen.

 

Allemaal goed en wel, maar hoe zien de BBQ trends voor 2017 er nu uit?

 

1 Vleesloos barbecueën
Vegetariërs kunnen deze zomer hun hart ophalen want BBQ’n zonder vlees is DE trend aan het worden. Wat dacht je van een stevige portie gegrilde biologische groenten? Of lekker gebakken brood?
Maar als carnivoor moet je geen schrik hebben, grillen met vlees blijft natuurlijk een must voor de meeste tuinfeesten. Maar er zullen deze zomer gemakkelijker groenten naast je stuk vlees liggen.

2 BBQ als ontbijt?BBQ Trends voor 207
Het klinkt misschien wat vreemd, maar kenners zeggen dat dit deze zomer een hit wordt. Geroosterd brood in de ochtend, een lekkere breakfast burger of een gerookt eitje? Klinkt niet slecht toch? De blikken van de buren ga je er wel moeten bijnemen.

3 Culinair barbecueën
BBQ is al lang meer dan simpelweg een stuk vlees en een saté op de gril gooien en wachten tot deze klaar zijn. We zien dat steeds meer (sterren)chefs de barbecue hebben opgetild tot “haute cuisine”.
Het mag allemaal wat langer duren voor ons eten klaar is. Denk maar aan Slow roasten, koken op kolen of zelfs garen in een Green Egg-barbecue.

4. Barbecueën op zoutsteen
Het is zeker niet nieuw, maar het wint gigantisch aan populariteit. BBQ op of onder zoutsteen geeft een complexe en originele smaak. Daarnaast voorkomt dit uitdroging van het vlees en krijg je een knapperige korst.
Deze zoutstenen komen vaak uit de zoutvlaktes van de Himalaya, doordat ze niet poreus zijn kunnen ze goed tegen verhitting en krijg je een mix van zout en andere mineralen.

  • PRO TIP :

Als je Barbecued wilt je liefst veel smaak aan je vlees en vis. Marineer daarom je vlees en vis steeds enkele uren op voorhand en wees niet te zuinig met de kruiden. Eens je gaat bakken laat je best je vlees op eenzelfde plaats liggen totdat het van zichzelf makkelijk loslaat. Dan krijg je niet alleen mooie grillstrepen maar ook de beste smaak.

 

Heb jij nog tips voor deze zomer? Dan horen we dit graag!

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment