Het verrassende ingrediënt dat zowel zoete als hartige gerechten transformeert

Het verrassende ingrediënt dat zowel zoete als hartige gerechten transformeert

Drank, dessert en een gerecht bedekt met kaas – zwarte peper komt uit de schaduw en staat centraal.

Als je je ooit hebt afgevraagd wat zwarte peper is, het is eigenlijk een gedroogde bes. Het is de sleutel tot een gebalanceerd gerecht – naast zout – en zoals je kunt zien in al vele recepten, wordt er altijd om peper uit de molen gevraagd. Wanneer het vers gemalen is, in plaats van de voorgemalen peper die in de supermarkt wordt verkocht, is de smaak van de peperkorrels stoutmoediger. Maar versgemalen zwarte peper of geplette zwarte peperkorrels (wat je voorkeur ook is) zijn niet alleen voor hartige gerechten. Het is ook een opvallende toevoeging in glühwein gemaakt met verse gember en ook gemakkelijk zelfgemaakte chocoladetruffels. Geef een alledaags ingrediënt nieuw leven. Een theelepel is ongeveer 100 maal malen, maar maak je geen zorgen: het gaat snel. Een kleine koffiemolen op tafel of deze prachtige specerijenmolen kan helpen. Een klein snufje versgemalen zwarte peper is ook altijd leuk om rond te hebben.

 

1.     Kruidige glühwein

Glühwein is het troost-drankje om samen te drinken wanneer de temperatuur daalt. Vaak overweldigend zoet, dit is een meer milde versie maar met wat extra warmte dankzij verse gember en zwarte peperkorrels. Pak die fles rode wijn en word gezellig.

Het verrassende ingrediënt dat zowel zoete als hartige gerechten transformeert

2.     Cacio e Pepe Bloemkool

Cacio e Pepe is een klassieke Italiaanse pastaschotel die opduikt in meer dan alleen pasta in restaurants overal. De gedurfde combinatie van pecorino en zwarte peper is onweerstaanbaar. Bloemkool vervangt de pasta voor een veggie bijgerecht (of hoofdgerecht!) om iemand te laten zwijmelen.

Het verrassende ingrediënt dat zowel zoete als hartige gerechten transformeert

3.     Chocolade-pepper truffels

Ja, zelfgemaakte chocoladetruffels zijn mogelijk. En ja, zwarte peper maakt deze nog lekkerder. Halfzoete chocolade krijgt een beetje een kick met de zwarte peper in deze niet-te-zoete en precies-juiste traktatie. Of schenk deze zelfgemaakte chocoladetruffels aan iemand eender wanneer in het jaar.

Het verrassende ingrediënt dat zowel zoete als hartige gerechten transformeert

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment