Site logo

 10 Italiaanse restaurants in Antwerpen waar je geweest moet zijn!

Nummer 10: Roma

We beginnen met het restaurant Roma. Roma is een klassenvol Italiaans restaurant dat ook Mediterraan en Europese gerechten serveert. Heb je geen tijd voor een uitgebreid diner maar heb je wel zin in lekker eten? Je kan bij Roma ook je Italiaanse gerechten afhalen en thuis opeten. Wil je toch in het restaurant zelf eten? Dan kan je reserveren om zeker te zijn voor jouw plaatsje.

 10 Italiaanse bedrijven in Antwerpen waar je moet zijn geweest!

Roma heeft een heel gezellig buitenterras. In de zomer kan je er dus buiten zitten en genieten van de zon. Zin in een drankje? Roma heeft een volledige bar met zowel alcoholische, als non-alcoholische dranken.

Nummer 9: Villa Doria

Villa Doria, een restaurant voor en door mensen met passie zoals we het nu kennen. Het restaurant bestaat reeds meer dan 25 jaar. De meest kenmerkende eigenschap aan Villa Doria is dat het een grote passie heeft voor een verfijnde keuken en dit in een warm en hedendaags kader.

Wil je eens een etentje met veel privacy en geen gestoor van andere gasten? De Private Room van Villa Doria is hier de perfecte oplossing voor. Voor privé-gelegenheden beschikt Villa Doria over een “private room”, grenzend aan de keuken. Deze kamer is afgeschermd met een automatische glazen schuifdeur. Hierdoor heb je een blik achter de schermen van Villa Doria: de keuken.

Of het nu om een zakenlunch of een etentje met vrienden gaat, de private room biedt plaats aan 4 tot 8 gasten en beschikt over voldoende privacy voor elke gelegenheid.

 10 Italiaanse bedrijven in Antwerpen waar je moet zijn geweest!

Breng zeker eens een bezoekje op hun website https://www.villadoria.be.

Nummer 8: Ristorante Bianconero

BiancoNero is een Italiaans culinair restaurant dat heerlijk eten combineert met een uitstekende bediening. Door te werken met variërende suggesties trachten ze het culinair aantrekkelijk te houden voor zowel vast cliënteel als voor de mensen die hen nog niet kennen. De chef-kok, Giuseppe Pizzolo, heeft meer dan 30 jaar horeca-ervaring. Op deze manier is BiancoNero in staat om net dat tikkeltje meer te bieden dan een doordeweeks Italiaans restaurant. Naast een menukaart om je vingers van af te likken, is er een wijnkaart die van duidelijke vakkennis getuigt. Dit alles tegen een zeer degelijke prijs geserveerd in een gezellig maar toch zeer stijlvol interieur.

 10 Italiaanse bedrijven in Antwerpen waar je moet zijn geweest!

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over Bianconero? Kijk dan zeker eens op hun website https://www.ristorantebianconero.com/.

Nummer 7: Enoteca Savini

Ben jij ook zo’n fan van de Italiaanse sfeer? Gezellig tafelen met de heerlijkste Italiaanse wijnen en typische gerechten uit het prachtige Italië, omringd met familie en vrienden? Dan kom je bij Enoteca Savini beslist aan je trekken.

Met gratis wifi, goed gezelschap, wijn of bier verveel je je nooit. In de zomer kan je genieten van het zonnetje op hun sfeervolle terras. Als het wat kouder is kan je natuurlijk ook gewoon warm binnen zitten. 10 Italiaanse bedrijven in Antwerpen waar je moet zijn geweest!

Heb je vegetarische of andere wensen? Hier is Enoteca Savini op voorbereid! Met meerdere vegetarische gerechten op de kaart heeft ieder wat wils.

Nummer 6: Brusketta

Een gezellig top Italiaans restaurant. Vele klanten zeggen dat ze een mooie dagkaart hebben met onverwachte authentieke gerechten. Bij Brusketta kan je ’s middag voor een lekkere lunch of ’s avonds voor een goed diner terecht.

Breng eens een bezoekje op hun website https://www.brusketta-antwerpen.be/. 10 Italiaanse bedrijven in Antwerpen waar je moet zijn geweest!

Nummer 5: Sardis

Op de vijfde plaats vinden we Sardis terug. Ristorante Sardis is al sinds 1984 een begrip in Italiaanse en Sardische specialiteiten. Geniet bij ons van de verfijnde en gevarieerde Italiaanse keuken op haar best.

 10 Italiaanse bedrijven in Antwerpen waar je moet zijn geweest!

Laat je in verleiding brengen in het stijlvolle en moderne interieur waar chef Tiziano Cappai zijn gasten met geweldige culinaire hoogstandjes verwent.

Zijn je smaakpapillen al opgewarmd? Kijk eens op hun website https://ristorantesardis.be/ voor meer informatie/foto’s van de heerlijke maaltijden die ze serveren.

Nummer 4: Guzzi’s Italian Piadina Bakery

Piadina is een dun, Italiaans gebakken broodje, typisch voor de Romagna regio in Italië.
Het deeg voor de Piadina, of Piada, wordt gemaakt door bloem, water, gist, zout en olijfolie en wordt na het bakken traditioneel belegd met fijne vleeswaren, sla en kaas (mozzarella).

 10 Italiaanse bedrijven in Antwerpen waar je moet zijn geweest!

Als je zin hebt in een heerlijke maaltijd van Guzzi’s maar je wil graag thuis zitten, kan je je maaltijd bestellen en komen afhalen. Zo kan je bij jou thuis genieten van de bereidingen van Guzzo’s. Voor foto’s of meer informatie kan je terecht op hun website http://guzzis.be/.

Nummer 3: Pazzo

Chef Ingrid Neven en haar team combineren de beste culinaire invloeden uit de hele wereld. Franse, Italiaanse en Japanse smaken worden moeiteloos met elkaar gecombineerd.

Bij Pazzo proberen we graag iets nieuws, zonder de traditie te negeren en zonder ingewikkelde hoogstandjes. Maar wel met eersteklas ingrediënten die barsten van smaak. En wie graag eens tussen de truffels snuffelt, zal Pazzo leren kennen als een huis van vertrouwen…

 10 Italiaanse bedrijven in Antwerpen waar je moet zijn geweest!

Bij een wereldkeuken hoort een uitgebreide wijnkaart, met een selectie van over de hele aardbol. Pazzo is een wijnrestaurant, een plaats waar eten en wijn harmonieus samengaan.

Evenals enkele grote labels, biedt Pazzo u ook een selectie aan van enkele minder bekende domeinen. Waar vakkennis bovenaan staat. Het enige wat telt is kwaliteit. Niets meer, niets minder…

Lees jij dit met evenveel honger als ik? Maak al snel een reservering op https://www.pazzo.be/. Zo bent u zeker van uw plaatsje in het geweldige restaurant.

Nummer 2: Bocca D’oro

Bocca D’oro is een restaurant dat Italiaanse, Mediterraan en Europese gerechten serveert. Dankzij hun aanbod aan vegetarische gerechten kan je als vegetariër hier nog steeds smullen. Heb je speciale wensen of allergieën? Dan kan je bij Bocca D’oro terecht voor glutenvrije of veganistische opties.

Niet alleen hun avonddiner is heerlijk. Ook ’s middags kan je er naartoe voor een lunch waar je maag maar al te gelukkig van wordt.

 10 Italiaanse bedrijven in Antwerpen waar je moet zijn geweest!

Het is de plaats om te gaan eten als je met je gezin even iets anders wil, als je met je zakenpartner op zakenlunch gaat, als je met je vriend of vriendin een romantisch etentje wil… Breng hen dus zeker eens een bezoekje en ervaar de smaken van de gerechten die ze voor jou klaarmaken.

 

Nummer 1: Livelli

Op de allereerste plaats van Antwerpen staat Livelli. Dit is een gezellig restaurant dat Italiaans, Mediterraan en Europees eten serveert.

Livelli ontstond in de zomer van 2016. Zaakvoerder Stijn Leys was sinds 2015 al op zoek naar een horecaconcept waarin culinaire meerwaarde, prijs/kwaliteit en ambacht prioriteit zijn. Door een banaal telefoongesprek tussen een vriend & Stijn is het idee ontstaan om lasagne op te waarderen.
Livelli, Italiaans voor laagjes of levels, was geboren!

Livelli houdt van handmade : zaakvoerders Stijn & Luc Leys kiezen ervoor om zoveel mogelijk ambachtelijk te maken… Van meubilair, muren & deuren tot zelfs limoncello & lasagnevellen met huisgemalen bloem!

Breng zeker eens een bezoekje op hun website http://www.livelli.be/.

 10 Italiaanse bedrijven in Antwerpen waar je moet zijn geweest!

Zo dit waren ze dan, de  10 Italiaanse restaurants van de provincie Antwerpen waar je eens moet zijn geweest. Breng zeker eens een bezoekje bij de restaurants die je aanspreken. Je zal er geen spijt van krijgen! Je kan al deze restaurants natuurlijk ook terugvinden op restaurantbelgie.be voor makkelijk aan meer informatie over de restaurants te verkrijgen.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment