Site logo

Wat is een pokébowl?

Wat is een pokébowl?

De pokébowl. Het is de trend van 2018 op vlak van voeding. Je kan het in een van de vele poké bowl restaurants samenstellen en bestellen, maar je kan het ook thuis zelf maken. Waarschijnlijk heb je over een poké bowl al eens iets over gehoord. Maar wat is het nu eigenlijk precies?

Ingrediënten

De pokébowl is een traditioneel gerecht uit Hawaï. Het hoofdingrediënt dat in de kom zit, zijn groenten. Verschillende soorten groenten (meestal 5 soorten) die in kleine blokjes gesneden zijn. Er wordt vooral gemarineerde rauwe vis gebruikt maar je kan ook voor iets anders kiezen zoals kippenblokjes in de plaats van vis. Voor vegetariërs is er natuurlijk ook een aangepaste poké bowl. Als kers op de taart wordt er een dressing en toppings toegevoegd aan de kom.

Top 4 poké bowl restaurants

Zijn je smaakpapillen al opgewarmd? Voelt je maag opeens leeg en hongerig? Probeer zelf eens een poké bowl uit! Door de verschillende formaten die er in de kom zijn, kan je kiezen voor de portie die voor jou perfect is. Maar waar kan je nu zo’n poké bowl verkrijgen? Hieronder zijn de beste 4 poké bowl restaurants van België opgesomd:

1.      Poké bowl

Poké Bowl is het allereerste poké bowl restaurant van de Benelux. De restaurantuitbaters van Poké Bowl zijn vastberaden om de allerbeste ingrediënten te serveren met dagverse vis naar keuze. Hun team werkt nauw samen met leveranciers om de beste vangst te garanderen. Ze hopen dat jullie, net zoals zij, kunnen genieten van dit prachtige gezonde gerecht uit Hawaï. Op restaurantbelgie kan je restaurant Poké Bowl terugvinden voor meer informatie.

Wat is een pokébowl?

2.      Poké Tiki

Bij het restaurant poké tiki in Antwerpen kan je terecht voor heerlijke poké bowls. Ze hebben een groot assortiment van reeds samengestelde bowls, maar ze hebben ook veel opties om zelf je poké bowl samen te stellen. Je vindt het restaurant terug in de Nationalestraat 105 2000 ANTWERPEN. Voor meer informatie over het restaurant kan je naar de site van restaurantbelgië gaan of klik simpelweg op de link hier.

Wat is een pokébowl?

3.      Sticks & bowls

In Leuven is het restaurant Sticks & bowls terug te vinden. De missie van Sticks & Bowls: met elk gerecht een explosie van smaken teweegbrengen. Daarom denken ze goed na over elk ingrediënt dat in een kommetje gaat. En als ze de vele positieve reacties mogen geloven, slagen ze daar meer dan behoorlijk in. Voorkeur voor een schaaltje, of liever in de vorm van een opgerolde pokéritto? Wat je ook verkiest, met zo’n 400 gram per gerecht blijf je bij Sticks & Bowls hoe dan ook niet op je honger zitten. Voor meer informatie, zoek dan eens naar Sticks & Bowl op de site van restaurantbelgie.

Wat is een pokébowl?

4.      Oh My Poké

Het poké bowl restaurant Oh My Poké is gelegen te Gent. Ze serveren hun kraakverse gerechten in een leuk kader. Al snel waan je je op een tropische bestemming. Vers, gezond en lekker kenmerken hun gerechten. Naast eten in hun poké bar, kan je er ook poké bowls afhalen of bestellen. Voor meer informatie kan je op de site van restaurantbelgie het restaurant Oh My Poké terugvinden.

Wat is een pokébowl?

Hoe maak je zelf een pokébowl?

Nu weet je wat een poké bowl is en waar je er een kan samenstellen en eten. Maar wil je zelf eens een poké bowl thuis maken? Dan kan je onderstaand recept opvolgen:

  1. Kies je basis: je kan gebruik maken van witte of bruine rijst, quinoa, noodles of bulgur. Kook een portie, laat afkoelen en doe het in je bowl.
  2. Kies voor vis(meestal gebruikt men zalm), vlees (meestal kip of biefstuk) of een vegetarische variant (tofu, tempeh of quorn). Laat het zo’n kwartiertje marineren in een mengsel van 1 el sojasaus, 1 kl rijstazijn en 1 kl sesamolie.  Snijd de ingrediënten in blokjes, bak ze eventueel en leg ze in je kommetje.
  3. Snij ook je groentenin blokjes en voeg ze toe aan je bowl: komkommer, avocado, maïs, kerstomaatjes en zeewiersalade zijn lekkere voorbeelden.
  4. Werk je bowl af met enkele streepjes dressing: sriracha- of wasabimayonaise is een aanrader!
  5. Strooi er tot slot nog wat sesamzaadjes

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment