Hoe herken ik een goed restaurant in het buitenland?

We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt. Je bent op vakantie, krijgt honger en weet niet waar je naartoe moet. Maar hoe vind je nu een goed restaurant in het buitenland? Bekijk goed de kaart Wanneer je bij het bekijken van de menukaart enkel foto’s te zien krijgt is dit niet meestal geen goed […]

We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt. Je bent op vakantie, krijgt honger en weet niet waar je naartoe moet. Maar hoe vind je nu een goed restaurant in het buitenland?

Bekijk goed de kaart

Wanneer je bij het bekijken van de menukaart enkel foto’s te zien krijgt is dit niet meestal geen goed teken. Het is belangrijk dat er prijzen bij staan. Anders kan de restauranthouder aanrekenen waar hij/zij zin in heeft. Over prijzen gesproken, wanneer je bij het bekijken van de menukaart merkt dat er stickers over de prijzen geplakt zijn kan je beter doorgaan. Stickers zijn vaak het teken dat het restaurant van dag tot dag ziet hoe toeristisch het is en hoeveel meer geld ze kunnen vragen.

Dagschotels en/of menu’s zouden op een schoolbord geschreven moeten zijn. Zo weet je dat het restaurant werkt met verse producten.

Nog een laatste tip, let op menu’s vertaald in 6 talen met de vlaggen van alle EU-landen. Hierbij zien we hetzelfde fenomeen als bij de foto’s. De restauranthouder merkt op deze manier snel dat je een toerist bent en kan het zijn dat bepaalde gerechten duurder aangerekend worden.

De buitenkant

Vooraleer je naar binnengaat is het belangrijk om de gevel van het restaurant te bekijken. Ziet deze er mooi uit en beschikt het over zonwering? Super! Dit restaurant komt als verzorgt over. Wel moet je even opletten op het terras-en tuinmeubilair. Is het van plastic of imitatie rotan? Dan kan het alsnog tegenslagen. Welk restaurant laat zijn gasten  op plastic tafelen?

 

Kijk eens binnen

Wanneer je ziet dat het restaurant goed gevuld is én er lokale mensen zitten is dit een goed teken. Het restaurant is gekend onder de locals en zal dus een goede kwaliteit van eten aanbieden. Er mogen zeker en vast toeristen aanwezig zijn maar hoe minder hoe beter.
Is er een open keuken aanwezig? Dik pluspunt op deze manier kan je zelf helemaal beleven hoe alles klaargemaakt wordt.

Het restaurant zelf

Bij het binnenstappen kan je jammer genoeg nog steeds voor verrassingen komen te staan. Maakt het restaurant gebruik van harde muziek, kunstbloemen, koelkasten met fabrieksdesserts,… Dan is dit geen goed teken. Je wilt tijdens het eten op je gemak zitten en kunnen genieten van lekkernijen.

Als er na 2 of 3 minuten nog niemand op je af is gekomen om je te verwelkomen. Dan is de  service niet erg attent. wissel daarom zeker wat woorden met de eigenaar. Op deze manier kom je al veel te weten over de ingesteldheid van het restaurant. Sta ik hier omdat het moet of omdat ik het leuk vind?

Kijk naar de andere tafels

Staat er vers brood op tafel dan is dit een zeer goede indicator. Zo merk je al snel of iets uit een fabriek komt of vers op de markt gekocht is. Heeft elke tafel een eigen zout en pepermolen? Super! Het is een teken van goede smaak en aandacht van het restaurant.

Dit zijn slechts enkele tips die ik kan meegeven als het aankomt op tafelen in het buitenland. Niet alles van wat hierboven beschreven staat zal gelden voor elk restaurant. Het zijn slechts indicators.

Wat is jouw beste truc om een restaurant op voorhand al in te schatten?