Chopsticks, wat je erover moet weten

筷子 Chopsticks, grappig maar moeilijk Chopsticks of “eetstokjes” worden al meer dan 6000 jaar gebruikt. Ze werden waarschijnlijk uitgevonden in China waarna bijna het hele Aziatische continent het gebruik van de onhandige stokjes overnam. Origineel werden ze enkel gebruikt om te koken, daarna werden ze ook als eetgerei gebruikt. Da’s fijn dank je dan maar […]

筷子 Chopsticks, grappig maar moeilijk

Chopsticks of “eetstokjes” worden al meer dan 6000 jaar gebruikt. Ze werden waarschijnlijk uitgevonden in China waarna bijna het hele Aziatische continent het gebruik van de onhandige stokjes overnam.

Origineel werden ze enkel gebruikt om te koken, daarna werden ze ook als eetgerei gebruikt. Da’s fijn dank je dan maar hoe moet je daar nu eigenlijk mee eten?
Hieronder een aantal tip’s en opmerkelijke feitjes.

Chopsticks, wat je erover moet weten

Chopsticks: wat je moet weten…

  • De Chopsticks gebruik je met je dominante hand.
  • Eten met deze stokjes is zeer moeilijk. Het is in de Aziatische cultuur zo dat de ouders dit moeten leren aan hun kinderen. Als kinderen dit niet kunnen wordt dit gezien als een slechte opvoeding van de ouders of een belediging van het kind naar de ouders toe.
  • Tijdens de maaltijd is het gebruikelijk om de oudste generatie aanwezigen als eerste de stokjes van tafel te laten nemen als teken van respect.
  • Het is zeer onbeleefd om met jouw stokjes over de stokjes, handen of armen van iemand anders te bewegen als je iets neemt van de sharing plate.
  • Steek nooit je stokjes verticaal in de rijst. Dit symboliseert de dood en wordt enkel gedaan tijdens een begrafenis.
  • Geluid maken met de stokjes door ze in je handen te rollen of als drumsticks te rollen is een absolute no-go.
  • Gaat het je niet af, vraag dan gewoon een vork.

Veel succes bij je volgende bezoek aan je favoriete Aziatisch restaurant!